torek, 14. julij 2015

Tudi g. Mito Trefalt uporablja rastlinjak

G. Mito Trefalt nam je v e-pošti napisal:

Ko sem se odločil, da postavim na vrtu rastlinjak, ni bil nihče navdušen. Najmlajša, ki je takrat imela 9 let, je celo rekla, da sem vrt s tem skazil in da bodo po moji smrti morali rastlinjak podirati.

Danes je drugače: rastlinjak pride prav vsem. Ni velik (4 x 5 m) in zato je v njem gneča. Sprva smo v njem gojili vse  mogoče. Redke rožice smo tudi sejali in se z njimi trudili, posebno, če jih v vrtnarijah ni bilo naprodaj, kot na primer z lizijanti.  Vse od začetka (leta 1998) pozimi shranjujemo v rastlinjaku tiste rožice, ki ne prenesejo nizkih temperatur. Pred leti smo opustili gojenje melon, ki so lepo sicer uspevale in začeli z vzgojo paradižnika. Ta zelo lepo dela in je tam varen pred plesnijo.

Kaže pa, da bomo vzgajali svoje sadike tudi za zelenjavni vrt, kar smo letos z uspehom preizkusili. Najstarejša hčerka je namreč vneta vrtnarica in se trudi pridelati lepo zelenjavo brez uporabe kemičnih sredstev. Tako potem vemo kaj jemo, poleg tega, pa nam prinaša opazovanje dogajanja v rastlinjaku veliko veselja. To je veliko vredno posebno v času, ko je na prostem še mraz, človeka pa, zaradi daljšega dne, vleče na vrt, da bi tam že kaj počel.


Ni komentarjev:

Objavite komentar