sreda, 08. julij 2015

DAN TEHNIKE – PRIDELAVA, NAMAKANJE IN PROMOCIJA ZELENJAVE KRŠKO 2015

V soboto 4. Julija 2015 smo se udeležili prireditve v organizaciji KGZ Novo mesto in kmetij Turk in Jurečič. Glavni cilj dogodka je bil prikazati pridelovalcem zelenjave, strokovni javnosti in potrošnikom sodobno tehnologijo, namakalno in kmetijsko tehniko v tržni pridelavi. Izobraževalna in predstavitvena pot je potekala med obema kmetijama Jurečič - Turk. Na končni točki pri kmetiji Turk smo imeli razstavljavci svoje stojnice, kjer smo lahko udeležencem predstavili svoje produkte. To je bila odlična priložnost za obiskovalce, da primerjajo rastlinjake različnih proizvajalcev med sabo, saj smo imeli na lokaciji rastlinjake kar 4 proizvajalcev – slovenski Schwarzmann, Gajšek in RAR Novi ter rastlinjak italijanskega proizvajalca.

Stojnica pred našim rastlinjakom na kmetiji Turk
Razlike so laiku na prvi pogled manj očitne, vendar se pokaže že pri bližjem pristopu k rastlinjaku, da seveda obstajajo precejšnje razlike v uporabljenih materialih, načinu temeljenja, robustnosti, dizajnu in uporabnosti. Pri nakupu je zato dobro biti pazljiv in se res prepričati o vseh detajlih direktno pri posameznem proizvajalcu in na ta način pridobiti vse ključne informacije pred odločitvijo. Informacije, ki niso pridobljene direktno od proizvajalca pogosto niso točne in lahko privedejo do napačne odločitve pri izbiri rastlinjaka.

rastlinjak 8 x 40 m
Druženje z največjimi pridelovalci zelenjave v rastlinjakih v Sloveniji je bilo koristno tako za razstavljavce in ponudnike opreme in mehanizacije, kot za obiskovalce. Vsak tak dogodek pripomore k dolgoročnemu razvoju na področju pridelave zelenjave, nam proizvajalcem pa pomaga pri odločitvah kako nadgraditi svoje produkte in kako pristopiti k potencialnim kupcem.

hobi rastlinjak 5 x 9 m


Ni komentarjev:

Objavite komentar