četrtek, 28. avgust 2014

Zakaj je jesen zelo primeren čas za postavitev rastlinjaka?

Že nekaj časa se vam na blogu nismo oglasili. Naša avtorica se je bolj profesionalno posvetila vrtnarjenju na eko kmetiji in med sezono ni uspela pripraviti več prispevkov povezanih z rastlinjaki. Želimo ji vse dobro na poti eko kmetovanja in upamo, da nam še kdaj pripravi kak prispevek z nasveti iz prakse.

Verjetno ste že razmišljali kdaj bo najprimernejši čas za postavitev rastlinjaka.

Če pripravite novo gredo, potem seveda lahko rastlinjak postavljate skozi celo leto. Če pa imate grede zasajene, potem je najprimernejši čas jesen, ko so pridelki že vsaj deloma odstranjeni z gred. V jeseni postavljen rastlinjak lahko spomladi brez nervoze po vaših željah in glede na vreme posejete prve rastline. Tudi spomladanski čas je zelo primeren za postavitev rastlinjaka, vendar je lahko vreme muhasto in se vam postavitev zavleče zaradi razmočenih tal. Če pa vam rastlinjak že stoji pa si preko zime pripravite načrt kaj in kako boste sejali in vas spomladi čaka le še izvedba.

Manjši hobi rastlinjaki širine 2,4 m, so pri nas sestavljeni v celoti že v delavnici. Na terenu jih potem postavimo na mesto. V tem primeru tudi ni težava, če so grede že deloma zasajene, saj se po sami površini ni potrebno toliko premikati kot v primeru montaže večjega hobi rastlinjaka na terenu. Ta tip rastlinjaka samo zasidramo in vkopljemo in že je pripravljen za uporabo.


Pri širinah 3 m, 4 m in 5 m pa montaža poteka na terenu in je postavitev na povsem zasajeno gredo težja.

Izkoristite letošnjo jesen in si priskrbite svoj rastlinjak.Ni komentarjev:

Objavite komentar